Klantenservice Over ons

Potten & pannen

onze kookblog
tel : 030 23 11 300

Verse loempia’s uit Hoi An

Verse loempia’s uit Hoi An

dinsdag 29 januari 2013 1 reacties
Geplaatst in Azië, Recepten door Ward

Hoi An is een van de vele oude hoofdsteden van Vietnam en staat bekend als het centrum op culinair en mode gebied. Een ideale plek dus om meer te leren over de Vietnamese keuken, waaronder dit recept voor verse Vietnamese loempia’s.

image

Elk restaurant in Hoi An biedt zijn eigen kooklessen aan, maar wij gingen naar de wat georganiseerdere Red Bridge kookschool.

Aansluitend op het recept voor rijstpapier van vorige keer zal ik hier een recept voor verse loempia’s delen. Je kan je rijstpapier natuurlijk ook kant-en-klaar bij de Toko kopen. Deze laatste moet je nog wel even nat maken.

image

Ingrediënten voor het salademengsel:
– 100 gram geraspte groene papaja of groene mango
– 100 gram geraspte komkommer
– 100 gram geraspte wortel
Tip! Gebruik een mandoline of goede rasp, zoals die van Microplane, voor mooie reepjes.
– 1/2 theelepel fijn gesneden gember
– 2 eetlepels witte wijnazijn of limoensap
– snufje suiker en zout
Meng deze ingrediënten in een grote kom en laat ze rusten.

Verwarm een wok op halfhoog vuur, voeg een theelepel olie toe en bak hierin 100 gram garnalen met opnieuw en snufje zout en suiker voor 1 minuut.

Verder nodig:
– 10 bladen ijsbergsla, gesneden
– gesneden verse kruiden, zoals koriander, basilicum en munt (en dan bij voorkeur de Aziatische varianten)

Leg het rijstpapier op een bord en leg aan een kant hiervan de ijsbergsla, kruiden, het salademengsel en de garnalen.

image

Begin het vel op te rollen vanaf de dichtstbijzijnde kant. Vouw halverwege de zijkanten naar binnen zoals hieronder. Vervolgens doorrollen tot aan het einde.

image

Om hem mooi te presenteren snij je de loempia’s door en leeg je de ene helft schuin bovenop de ander. Serveren met zoet-zure chilisaus, vissaus (populair in Vietnam) of sojasaus.

Geen zin om zelf verse loempia’s te maken? Bij veel Vietnamese restaurants kan je zelf je verse loempia vullen. Saigon in Utrecht is een aanrader.


Over Ward

Ward werkt sinds 2006 bij Potten & Pannen, experimenteert veel en studeert Bioinformatica. Lees meer over Ward.
Geplaatst in Azië, Recepten door Ward

1 Reactie op Verse loempia’s uit Hoi An

  1. Pingback: Mariska en Ward op reis » Laos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het is prettig winkelen bij Potten & Pannen

 Le Creuset Demeyere Wüsthof   Magimix    Bamix

Refine your query below

(or continue typing in the searchbox above):

products

Search by price