Wat is het toch heerlijk om zelf ijs te maken. Zeker in de geweldige machine van Magimix.
Ik heb met het recept hieronder verschillende soorten ijs gemaakt, waarbij ik roomijs als basis heb genomen.
Basis recept roomijs:
- 250 gr volle melk
- 250 gr slagroom
- 200 gr suiker
- 175 gr eidooier
- theelepel echte vanille extract of vanille pasta
Eidooiers kloppen tot dat ze witter en steviger worden.
Melk, room en suiker koken.
Melk, room en suiker bij de eidooiers voegen en goed kloppen. Mengsel op het vuur zetten en goed blijven roeren tot de custard dikker wordt.
Vanille toevoegen. Mengsel zeven en laten koelen. Dan in de ijsmachine doen en laten draaien tot een luchtig ijs.
Ik heb de volgende toevoegingen aan het roomijs gedaan (had nog een en ander liggen):
- Brownie in stukjes
- Chocolade in flinters gesneden
- Geplette aardbeien
Varieer zelf en geniet ervan!
Ik heb een zelfde ijsmachine. Maar is het ijs te hard aan de buitenzijde (de schoepen zet ik dan maar stil, de binnenring is nog zacht. Ik voeg alcohol toe tussen schaal en vrieselement, maar misschien moet ik die weglaten. Hoe lang laat u de machine voorvliegen.
Ik zou inderdaad geen alcohol gebruiken. Is het mengsel waar je ijs van maakt goed? Kan zijn dat er te weinig suiker in zit wardoor er geen mooie kristallen ontstaan.