Klantenservice Over ons

Potten & pannen

onze kookblog
tel : 030 23 11 300

Het goedkoopste Michelin ster-restaurant ter wereld: Tim Ho Wan in Hongkong

Het goedkoopste Michelin ster-restaurant ter wereld: Tim Ho Wan in Hongkong

woensdag 9 januari 2013 0 reacties
Geplaatst in Azië door Ward

Hongkong is sinds 1997 weer in handen van de Chinezen, maar blijft voorlopig nog een ‘Speciale Administratieve Regio’, waarin het recht heeft op eigen bestuur. ‘Eén land met twee systemen’ noemen ze dat.

Mede door deze grote vrijheid heeft de stad zich ontwikkeld tot een rijke economie met veel expats. Goede en dure restaurants zijn er dan ook niet moeilijk te vinden.

image

Niet alle kwaliteit hoeft hier echter duur te zijn. Vlakbij de ‘Ladies Market’ bevindt zich het goedkoopste restaurant met een Michelin ster ter wereld: Tim Ho Wan. Inmiddels heeft het restaurant ook een vestiging op Hongkong Island, maar deze op Kowloon is het origineel.

image

Op de rij voor de deur na verraad niets dat het hier om een pareltje onder de Dim Sum restaurants gaat. Reserveren is niet mogelijk, de enige mogelijkheid om een plaatsje te krijgen is vroeg een nummertje te komen halen. Hierbij krijg je ook meteen de menukaart, waarop je je groepsbestelling kan aanvinken.

image

Na anderhalf uur wachten werd ons nummer naar binnen geroepen en krijgen we een krap plekje aan de lange houten tafels. Warme thee wordt geserveerd in plastic bekers en het eten wordt meteen neergezet in bamboe stoommandjes.

image

Hierboven onder andere de gestoomd eiercake, verse garnalen-dumplings, bonenspruit-dumplings met paddenstoel en kippenvoeten met zwarte bonensaus. Kippenvoeten worden beschouwd als en delicatesse in China, ook om gewoon op staat lekker af te kluiven. Voor mij was het vooral weinig kip met veel kleine botjes.

image

Veel lekkere kleine gerechtjes, met als unanieme favoriet bovenstaande gestoomde ‘bun’ met barbecue-varkensvlees.

image

Gezellig natafelen was er niet bij, na ons diner was de tafel hard nodig voor de lange rij die nog steeds buiten stond. Maar al met al is eten bij Tim Ho Wan een bijzondere ervaring en, voor 50 Hongkong dollar (ongeveer 5 euro), ook een goedkope in het overwegend dure Hongkong.

Zelf stomen? Gebruik een stoombloem voor in elke pan, elektrische stomer of koop zo’n bamboe stoommandje bij de Toko.


Over Ward

Ward werkt sinds 2006 bij Potten & Pannen, experimenteert veel en studeert Bioinformatica. Lees meer over Ward.
Geplaatst in Azië door Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het is prettig winkelen bij Potten & Pannen

 Le Creuset Demeyere Wüsthof   Magimix    Bamix

Refine your query below

(or continue typing in the searchbox above):

products

Search by price