Klantenservice Over ons

Potten & pannen

onze kookblog
tel : 030 23 11 300

Edwin Peek over Wijn en Asperges

Edwin Peek over Wijn en Asperges

maandag 12 april 2010 0 reacties

Vandaag een gastblog van ‘vriend van de winkel’ Edwin Peek van Peek & van Beurden delicatessen. Hij heeft speciaal voor de viering van het aspergeseizoen drie heerlijke aspergewijnen uitgezocht. Deze zijn tijdelijk voor een zeer bijzondere prijs te verkrijgen bij Kookwinkel Potten & Pannen.

Peek & van Beurden Delicatessen 

Graag wil ik mij even voorstellen. Mijn naam is Edwin Peek en ik ben de eigenaar van Peek & van Beurden delicatessen op de Nachtegaalstraat in Utrecht. Al 14 jaar run ik met veel plezier deze winkel vol specialiteiten en wijnen.

 

Potten & Pannen heeft mij gevraagd om u wat te vertellen over wijnen en asperges. Nu is er al veel over gezegd en ik denk dat iedereen van u regelmatig asperges eet als het seizoen aangebroken is. Afgelopen donderdag 8 april is het seizoen geopend in de Keukenhof te Lisse. Daarna zijn de echte Hollandse asperges van de koude grond weer in de speciaalzaken te krijgen. De asperges die het hele jaar door in de supermarkt te verkrijgen zijn, komen meestal niet uit Nederland, maar uit bijvoorbeeld Chili.  

 

Vaak wordt gesuggereerd dat bij asperges Elzasser wijnen geschonken moeten worden. Daar is niets mis mee, want deze smaken daar zeker goed bij. Ik vind het wel belangrijk om te zeggen dat er nog veel meer wijnen zeer geschikt zijn om bij asperges te drinken. Zeker nu asperges niet alleen op de traditionele manier gegeten worden, maar ook bijvoorbeeld met een mooie vis of als salade. En vergeet ook niet om de asperge een keer te wokken, daar lenen ze zich geweldig voor.

Wist u trouwens dat de asperge een echte slankmaker is? Het bevat weinig calorien, maar wel veel vitamines en andere voedingsstoffen.

Speciaal voor Potten & Pannen heb ik een aantal wijnen voor u geselecteerd die fantastisch combineren met asperges, maar misschien niet zo vanzelfsprekend zijn. Via de asperge-afdeling op de site of op de speciale aspergemiddag in de winkel (17 april) kunt u nu op een zeer voordelige manier kennismaken met deze wijnen. De actieprijzen zijn nu nog scherper dan bij mij in de winkel. U kunt de wijnen ook proeven op zaterdagmiddag 17 april bij Potten & Pannen. 

Wilt u meer informatie over acties bij Peek & van Beurden delicatessen? Of wilt u meer weten over de speciale wijn/spijsavonden die wij enkele malen per jaar organiseren? Meldt u zich dan aan voor onze nieuwsbrief via info@peekenvanbeurden.nl

Met culinaire groet,

Edwin Peek

 

De geselecteerde aspergewijnen van Peek & van Beurden zijn te bestellen op onze aspergeafdeling. Ze worden verkocht per doos van zes flessen:

 


Over Edwin Peek

Edwin Peek is de eigenaar van de mooie delicatessenwinkel Peek & Van Beurden en een goede vriend van de winkel.
Geplaatst in Gastbijdragen, Kooktips, Nieuws door Edwin Peek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Het is prettig winkelen bij Potten & Pannen

 Le Creuset Demeyere Wüsthof   Magimix    Bamix

Refine your query below

(or continue typing in the searchbox above):

products

Search by price