Klantenservice Over ons

Potten & pannen

onze kookblog
tel : 030 23 11 300

Kookblog Potten & Pannen

Over Ward

Ward werkt sinds 2006 bij Potten & Pannen, experimenteert veel en studeert Bioinformatica. Lees meer over Ward.Zelf kersenbonbons maken

woensdag 11 december 2013 0 reacties
Geplaatst in Recepten door Ward

Misschien ken je kersenbonbons alleen als favoriet van je oma en kant-en-klaar uit het folie. Maar ze zijn ook erg leuk om zelf te maken! En meer dan kersen, kirsch en chocolade heb je niet nodig.
Lees verder

more

Verse kruiden drogen en malen

zaterdag 7 december 2013 0 reacties
Geplaatst in Keukengerei, Recepten door Ward

Sommige kruiden in mijn kleine kruidentuintje bloeien in de zomer zo uitbundig dat ik geen maaltijden genoeg heb om ze alleen vers te verwerken. Maar in de winter staan ze er natuurlijk maar kaal bij. Tijd dus om deze kruiden te gaan bewaren voor schaarsere tijden.
Lees verder

more

Verse loempia’s uit Hoi An

dinsdag 29 januari 2013 1 reacties
Geplaatst in Azië, Recepten door Ward

Hoi An is een van de vele oude hoofdsteden van Vietnam en staat bekend als het centrum op culinair en mode gebied. Een ideale plek dus om meer te leren over de Vietnamese keuken, waaronder dit recept voor verse Vietnamese loempia’s.
Lees verder

more

Van Rijst tot Rijstpapier: Zo maak je verse loempiavellen

woensdag 23 januari 2013 2 reacties
Geplaatst in Azië, Recepten door Ward

Dat rijst in Azië het hoofdbestanddeel van de dagelijkse maaltijd is is al snel duidelijk. Dat je rijst kan koken, stomen en bakken weten we in Nederland wel. Maar hoe maak je van rijst rijstpapier voor de loempia?
Lees verder

more

Het goedkoopste Michelin ster-restaurant ter wereld: Tim Ho Wan in Hongkong

woensdag 9 januari 2013 0 reacties
Geplaatst in Azië door Ward

Hongkong is sinds 1997 weer in handen van de Chinezen, maar blijft voorlopig nog een ‘Speciale Administratieve Regio’, waarin het recht heeft op eigen bestuur. ‘Eén land met twee systemen’ noemen ze dat.
Lees verder

more

Peking Eend

vrijdag 7 december 2012 4 reacties
Geplaatst in Azië door Ward

De komende zes maanden zal ik, Ward, niet in onze kookwinkel te vinden zijn. Eindelijk ben ik met mijn vriendin voor zes maanden vertrokken naar Azië, op reis van Beijng tot Jakarta. Maar omdat de Aziatische keuken veel bijzonders te bieden heeft zal ik zo nu en dan hier mijn verslag doen.
Lees verder

more

Klootwijk maakt bouillon met een percolator

dinsdag 16 oktober 2012 0 reacties
Geplaatst in In de media, Wouter Klootwijk door Ward

Naar aanleiding van nieuwe soepautomaten voor de schoolkantine schrijft culinair journalist Wouter Klootwijk voor zijn rubriek “De Keuken” over het espressopotje van Aerolatte. Klootwijk zet er smakelijke bouillon mee, maar meestal wordt hij gebruikt om heerlijke espresso te zetten in het porseleinen kannetje.
Lees verder

more

Bedrijfsfiets wordt beroemd

zaterdag 21 juli 2012 0 reacties
Geplaatst in In de media door Ward

Wie wel eens langs onze winkel fietst heeft hem vast al zien staan: Onze mooie oranje bedrijfsfiets. Inmiddels werkt hij zijn weg omhoog naar grotere bekendheid met een plekje op de voorpagina van het Utrechts AD van 19 juli.

Lees hieronder het hele artikel over reclame op de fiets.

Lees verder

more

IJsmachines: Voor sorbet en Ola’s

zaterdag 14 april 2012 0 reacties

Wouter Klootwijk schrijft in zijn rubriek ‘De keuken’ over de geschiedenis van schepijs en de uitvinding van de Cornetto. Om zelf thuis ijs te maken test hij twee zelfvriezende ijsmachines, hem aangeraden door “Een Italiaan met een ijssalon in Utrecht” (Roberto Gelato): De Nemox IJsmachine en de Magimix IJsmachine. Lees verder

more

Langzaam Deeg: Bodemtest in de Ferrari

zaterdag 31 maart 2012 0 reacties
Geplaatst in In de media, Keukenmachines, Pizza door Ward

Voor zijn rubriek ‘Iedereen kan koken’ in het Volkskrant Magazine gaat culinair journalist Mac van Dinther eten bij lezers thuis om de titel van zijn rubriek te testen. Voor de editie van 24 maart ging hij langs bij vriendin van de winkel Elise Roders en haar Ferrari Pizzaoven. Lees verder

more

Het is prettig winkelen bij Potten & Pannen

 Le Creuset Demeyere Wüsthof   Magimix    Bamix

Refine your query below

(or continue typing in the searchbox above):

products

Search by price