Klantenservice Over ons

Potten & pannen

onze kookblog
tel : 030 23 11 300

Appelplaatkoek smullen maar

Appelplaatkoek smullen maar

dinsdag 31 maart 2015 0 reacties
Geplaatst in Nieuws, Recepten door Saskia

Weer eens wat anders dan appeltaart, deze simpele appelplaatkoek.

Appelplaatkoek is een eigenlijk een combinatie tussen appeltaart en crumble. Om je vingers bij af te likken! En zo gemaakt. erg leuk om met kinderen te maken en een superidee voor een traktatie. Wij haalden 32 stukken uit deze plaatkoek. Meer dan genoeg voor een hele klas!

Appelplaatkoek

Wat heb je nodig voor deze appelplaatkoek?

  • 6 friszure appel
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 eetlepel cirtroensap
  • 200 gram havermout
  • 320 gram boter
  • 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • 400 gram bruine basterdsuiker

 

Hoe maak je de appelplaatkoek?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Schil de appels, doe het klokhuis weg en snijd ze in stukjes of partjes. Meng de appel met de citroensap, kaneel en zo’n 2 eetlepels bruine suiker.Appels voor appelplaatkoek

Meng de havermout, zelfrijzend bakmeel, bruine suiker en boter door elkaar tot een kruimeldeeg.

Verspreid zo’n driekwart van het mengsel over de bakplaat. Druk het goed aan. Verdeel de appel erover en bestrooi de rest van het deeg erover.

Appelplaatkoek

Zet zo’n 45 minuten in de oven

.Appelplaatkoek

Geplaatst in Nieuws, Recepten door Saskia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Het is prettig winkelen bij Potten & Pannen

 Le Creuset Demeyere Wüsthof   Magimix    Bamix

Refine your query below

(or continue typing in the searchbox above):

products

Search by price